Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Előleg visszafizetésről számla kiállítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csuri.szia 2018-07-01 13:49:09

Tisztelt Szakértő!
Szállásfoglalásra előleget fizetnek, melyről előleg számlát állítunk ki. A szállást időben lemondják,mert nem tudják igény bevenni. Nekünk vissza kell fizetni az előleget. Az előleg visszafizetésről "Számlával egy tekintet alá eső okirat"-ot tudok kiállítani, aminek a telj.időpontja megegyezik az előleg számla telj.időpontjával. Kérdésem: a visszafizetésről milyen számlát lehet kiállítani, hogy az a lemondás visszafizetés hónap dátuma legyen. Szerintem ez nem stornó vagy helyesbítés. ( ne kelljen állandóan áfa önell. készíteni.)
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Széles Ica

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-02 19:18:22

Ica,
Az érvénytelenítő számla teljesítési időpontja MINDIG megegyezik az érvénytelenítendő számláéval, mivel az érvénytelenítő számla csak az eredeti számlával együtt értelmezhető. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ezért önellenőriznie kellene a kibocsátónak az alap számla bevallását, hiszen fizetendő adó csökkenése esetében az érvénytelenítő bizonylat átadásának a napja határozza meg a bevallási időszakot (Áfa tv. 153/B§).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra