Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Első házasok kedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Kiss Gáborné 2017-03-20 11:47:36

Kedves Pap Attila!
Elsősorban szép napot kívánok Önnek Kérdésem haa az ifjú hölgy GYED/CSED-en (első,második gyermek) van 2015. 12.05-én kötöttek házasságot. Nyilatkozott, hogy 2016.01.01-től szeretné igénybe venni a kedvezményt, akkor a bérszámfejtésnél - mert még jogilag munkaviszonyban van, és a 08-at minden hónapban nullásan küldöm - milyen formában jelölöm a kedvezményt.
Előre is köszönettel:
Ili

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-21 06:05:03

Ili,
Mivel Önök nem juttatnak adóköteles jövedelmet a magánszemélynek, így nincs értelme jelölni a kedvezmény igénybe vételét a "nullás" járulékbevallásban. A kedvezményt majd érvényesíti az éves bevallásában a magánszemély vagy megosztja a házastársával, de ez független attól, hogy jelöli vagy sem a havi járulékbevallásokban (egyébként feleleslegesen).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra