Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Elvárt adó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

4 Negyed Kft 2018-12-12 11:29:59

Tisztelt Pap Attila,
Kérdésem a következő lenne: Adott Kft. idei adóalapja 5 mft, csökkentő növelő tételek után -közte a korábbi évek veszteségének felhasználásával- a számított legyen mondjuk pont a fele: 2,5 mft, Ez utáni adó 225 eft. Adna még a látványsportnak is, mondjuk majdnem 80%ig: 175 eft-ot, akkor a fizetendő adója: 50 eft. a '29-es bevallásban ki kell tölteni a minimum adót is, ami 200 eft. Most akkor a pozitív alapból számított adó 50 eft, kisebb mint az elvárt 200 eft. Ilyen esetben mit kell fizetni, melyik adó válik fizetendővé? Abban bizonytalanodtam el, hogy mit hasonlítunk mivel? a két adó közül melyik nagyobb, vagy adóalap közül?
Nagyon köszönöm!
üdv Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-16 17:09:14

Kedves Szilvi,
Az adózás előtti eredmény és a korrigált adóalap közül a magasabbat kell összehasonlítani az összes bevétel 2%-ával. Ha az előbbi a nagyobb, akkor nem alkalmazni az elvárt adóalap utáni adófizetést. Ilyen a kérdésbeli eset is.
papattila

Szakértői hozzászólás

4 Negyed Kft 2018-12-17 09:14:29

Köszönöm, ez jó hír!
Szép napot Önnek!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra