Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Építészmérnöki munka külföld


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mbianka 2024-01-25 07:58:49

Kedves Attila!

Van egy katás alanyi áfa mentes e.v. aki belga magánszemélynek tervezne épületet és számlázna neki. Megteheti -e, illetve van -e specko szabály ha az ingatlan Belgiumban lesz megépítve, illetve mi a szabály ha Magyarországon lenne? ( utobbinál gondolom úgy viselkedeik mintha magyar magánszemély lenne, alanyi áfa mentes keretbe beszámít stb., de ha az ingatlan helye külföld akkor milyen szabályok vonatkoznak rá, be kell -e kint jelentkezni adószámot kérni, vagy érinti -e az oss rendszer, esetleg egyik sem?) Kicsit megkavarodtam a témában, de lehet csak én bonyolítom túl, kérem segítsen.
Köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-01-26 05:27:02

Kedves Bianka,
Egy konkrét ingatlan tervezési szolgáltatása az Áfa tv. 39.§-a alapján ott teljesül, ahol az ingatlan állni fog. Ha ez Magyarország, akkor a számla az alanyi mentességre hivatkozva lesz adómentes, azaz egy normál belföldi ügylet lesz. Ha Belgium lesz a megvalósítás [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra