Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

EPR, teljesítés dátuma


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mkurucz 2023-06-22 10:05:20

Tisztelt Szakértő!

Tisztelt Szakértő! Az EPR rendelet 18.§/a pontjában meghatározott számlán feltüntetett teljesítés napja az ÁFA törvény szerinti teljesítés napja, vagy a számviteli törvény szerinti teljesítés napja? - Amennyiben az ÁFA törvény szerinti teljesítés napját kell figyelembe venni: vállalkozásunk egyes partnereivel időszakonta (havonta) számol el, az áfa törvény folyamatos teljesítés szabályait alkalmazva, jelen esetben a június havi utólagos elszámolás esetében a számlán szereplő áfa teljesítés dátuma 2023. júliusi dátum lesz, így EPR díjfizetési kötelezettséget vonna maga után. Van bármilyen mód arra, hogy -a fent vázolt számlázási gyakorlat miatt - a június havi kiszállításaink tekintetében ne kelljen az EPR díjat megfizetnünk? - visszáruzás esetében mi a helyes gyakorlat, mikor vonható le az EPR díjból, a számlán az eredeti teljesítési dátum szerepel, de lehet hogy a helyesbítő számla hónapokkal az eredeti teljesítést követően készült, így az adott időszak adatai már nem módosíthatóak.

Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-06-22 11:01:42

Olvasatomban a "forgalomba hozatal" a polgárjogi (számviteli) [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra