Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Értékesített tárgyi eszköz


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2019-02-26 08:30:41

Tisztelt Pap Attila!
A családi gazdálkodó(pénztárkönyvet vezet) 05 hóban vett egy kizárólag üzemi célú tárgyi eszközt, amelyet 11 hóban értékesít. A nettó érték 7.500.000 ft időarányos écs kb 500.000 ft, kérdésünk,hogy az eszköz nettó értékét el lehet számolni écs-ként az értékesítéskor? vagy a családi gazdálkodás miatt lehet egyösszegű écs akkor is ha év közben eladja? Amennyiben az adózó mgi őstermelő (közös őstermelők) akkor is lehet?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-26 15:59:52

A családi gazdálkodó az őstermelőkre vonatkozó szabályok alapján számolja el a tárgyi eszközei értékesítését. Ha nem élt beszerzéskor az egy összegű écs elszámolás lehetőségével (a kérdésből számomra az derül ki, hogy nem élt), akkor értékesítéskor a nettó összeget is költségként számolhatja el.
papattila

Szakértői hozzászólás

aranyrög 2019-02-27 09:26:56

Köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra