Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Étel házhozszállítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Erika121 2017-07-11 14:51:07

Tisztelt Cím!
Helyszíni ellenőrzés alkalmával a pénztárgépbe beütött éppen kiszállítás alatt lévő áru ellenértéke hiányzik a kasszából a futár visszaérkezéséig. Ezért az ellenőrök azt javasolták, hogy írjanak kézi nyugtát a kiszállításra és a nap végén egyösszegben kerüljön beütésre a nyugták összege vagy egyesével minden nyugta visszaérkezése után. A nyugta írása időigényes. Kérdésem, hogy szabálytalan-e ha a futár visszaérkezéséig a kasszában kevesebb a bevétel? Illetve hogyan kell ezt szabályosan elvégezni?
Köszönettel
Dikser Kft.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-11 17:33:29

Sajnos erre az esetre az adóellenőrök is csak ötletelni tudnak nem is tudom, hogy létezik-e erre igazán szabályos, a gyakorlatban is kivitelezhető megoldás. Az ügyfeleimnél hasonló esetben nem értetlenkedtek az ellenőrök, nem kifogásolták az eljárást, mert az ügyvezető/üzletvezető minden esetben pontosan meg tudta mondani, hogy milyen rendelés van úton, amiből forintra pontosan visszaszámolható volt a kasszában keresendő pénz.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra