Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

EU kezdődő VAT számmal rendelkező partner számlája


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ControlandFinance 2018-07-20 22:51:45

Tisztelt Szakértő,
Egy magyar áfa körös, EU-s VAT számmal rendelkező magyar vállalkozó szolgáltatást vesz igénybe egy olyan harmadik országbeli adóalanytól, akinek EUxxxx adószámmal rendelkezik, és magyar 27%-os ÁFA-t számol fel. Visszaigényelhető-e az ÁFA, ha vállalkozást közvetlenül szolgálja az igénybe vett szolgáltatás?
Köszönöm a választ!

Üdvözlettel,
Lestyán Péter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-22 09:57:07

Péter,
Magyar áfa-t csak magyar adószámmal rendelkező magyar áfa alany számíthat fel a partnerének (ezt az adószámot kell a számlán is szerepeltetnie a kibocsátónak). Az így áthárított áfa a beszerzőnél az általános szabályok szerint helyezhető levonásba, illetve -megfelelő érték elérése esetén- igényelhető vissza.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra