Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Eu-s számlázás alanyi mentes KFT felé


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

processtech 2017-03-24 09:56:00

Tisztelt Pap Attila!
Társaságunk Szlovákiában egy alanyi ÁFA mentes Kft-vel áll kapcsolatban. Hol tervezést, hol gépgyártást végzünk. Eddig - mivel a szlovák cég nem rendelkezik EU-s adószámmal - áfás számlát állítottunk ki feléjük.
Kaptunk egy megkeresést tőlük, hogy javítsuk le a számlánkat nulla áfa-s számlára, de teljesen elbizonytalanodtam ennek kivitelezésében.
MI a szabályos megoldás, ha ő alanyi mentes és nem rendelkezik közösségi adószámmal? Hogy viszonyul ez a 60-as bevalláshoz ?
Segítségét köszönöm:
Jung Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-24 17:01:21

Éva,
Közösségi szolgáltatás esetén az alanyi mentesnek is rendelkeznie kell közösségi adószámmal, az adó elszámolására a szlovák igénybe vevő adóalany lesz kötelezett, a magyar félnek pedig -a partnere közösségi adószámának birtokában és feltüntetésével- adómentes számlát kell kiállítania. Azaz a számlákat helyesbíteni szükséges, az érintett időszakok 65-ös és A60-as bevallásainak helyesbítése és a magyar áfa-k visszafizetése mellett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra