Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

EV bankszámla egyenleg


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

janisad 2018-12-27 10:47:33

T. Szakértő!

Egyik egyéni vállalkozóm bankszámláján várhatóan dec 31-én kb 5 millió Ft marad. Eredménye nem teszi lehetővé, hogy vállalkozói kivétként kifizesse magának, de szeretné kivenni az összes pénzt. Milyen formában teheti meg?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-27 13:47:59

Mivel az egyéni vállalkozónak nincs választási lehetősége, hogy év végén leadózza vagy sem az eredményét az utolsó forintig, így a számláján elméletileg csak adózott pénz lehet, azt meg szabadon felhasználhatja, amikor csak akarja. Praktikusan átutalhatja a lafo-jára, készpénzben felveheti a vállalkozói számlájáról, egyet ne tegyen: közvetlenül ne fizessen ki magáncélú kiadást a vállalkozói számlájáról.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra