Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Ev és ingatlan bérbeadás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Gódor Attila 2023-10-05 08:33:27

Tisztelt Önadózó!

Egy magánszemély indított egy másodállású átalányadós egyéni vállalkozást. Az EV előtt és azóta is van ingatlan bérbeadásból származó jövedelme kifizetőtől, melyhez eddig külön adószámot nem igényelt.
A kérdésem az, hogy mivel elindította az EV-t, be kell-e jelenteni az ingatlan bérbeadást a 23T101E nyomtatványon mint "nem bejegyzett egyéni vállalkozóként folytatott tevékenység". Kértünk választ a NAV-tól és ők arról tájékoztattak, hogy be kell jelenteni.
Sok EV-vel dolgozok és többnél van ugyanígy ingatlan bérbeadás is. valamint több adóellenőrzés is volt ezeknél a vállalkozóknál, de ilyen jellegű probléma, kérés még nem volt eddig hogy ez hiba lenne és be kell jelenteni a tevékenységet.
Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-10-05 15:17:41

Kedves Attila,
Én is úgy értelmezem a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra