Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Ev és őstermelő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kisagnes 2017-05-03 23:05:47

Kedves Szakértő!
Amennyiben már meglévő áfás egyéni vállalkozás szeretne őstermelői tevékenységet folytatni mi ennek a feltétele? Kaphat-e őstermelő igazolványt? Milyen változást bejelentő nyomtatványt kell benyújtania, hogy végezhessen őstermelő tevékenységet? Vonatkoznak-e rá is kedvezményes szja elszámolások? Hogyan lesz jogosult a kompenzációs felárra?
Előre is köszönöm szépen!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-04 06:09:44

Igen, lehet őstermelő. A meglévő adószámán ki kell bővítenie a tevékenységeket (nem egyéni vállalkozóként végzettként kell bejelenteni), alkalmazhatja az őstermelőkre vonatkozó kedvezményes szja elszámolásokat és a mezőgazdasági tevékenységére választhatja a kompfeláras elszámolást is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra