Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

EV-EUR számla árfolyam vesztesége


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

deak555 2018-12-17 10:30:05

Tisztelt Szakértő!
Abban kérném az állásfoglalását, hogy egyéni vállalkozó, KATÁ-s, pénzforgalmi szemléletű 2500 eur-ról számlát állított ki közösségi szolgáltatásnyújtásról.( MNB-re bejelentkezett) teljesítéskor érvényes árfolyamon átszámított bevétel (806.000,.-ft)képezi-e a KATA alapját és az áfába is mentes összegként, vagy a bankon megérkezett kevesebb összeg (786.000.-FT)? Sajnos árfolyam vesztesége keletkezett. VAGY Mivel az egyéni vállalkozót érintő adótörvények nem szabályozzák az árfolyam-különbözetek számításba vételét, a fentiekben említett eltérések a magánszemély olyan bevételei, illetve kiadásai lesznek, amelyek őt adózatlanul megilletik, illetve terhelik.

Köszönöm
Dica

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-18 17:22:44

Kedves Dica,
Értelmezésem szerint katás bevételnek a bankban jóváírt összeg minősül, az áfa-ban viszont a teljesítés napi árfolyammal számított értéket kell figyelembe venni, azaz ez fog szerepelni a bevallásban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra