Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

EV megszünés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

duromarta 2018-04-14 11:31:37

Szüneteltetett ev. megszűnik. Váll. bevétel a meglévő készlet piaci értéke, ez után az áfát is meg kell fizetni, korábban levonásba helyeztük a beszerzéskor az áfát. Iparűzési adóalap is lesz ez az adóalap növelő tétel?100.-eFt feletti tárgyi.eszköz 50%-os értéke szintén adóalap az szja-ban és életbe lép az áfá-ban a 60 hó figyelési idő. Jól gondolom?Márti

Témanyitó hozzászólás

duromarta 2018-04-14 15:54:57

Még annyit, hogy megszünéskor a ki nem egyenlített vevő nettó összeg igaz nem adóalap és nem ipa alap? Márti

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-15 08:51:28

Nem hogy nem lesz növelő tétel, de ipa bevallást sem kell beadnod (szüneteltetés megkezdésekor már adtál be egy záró bevallást). Ami az áfa-t illeti nem a 60hónapos szabály érvényesül, hanem az, hogy a piaci érték után áll be az adófizetési kötelezettség minden olyan termék után, amihez korábban adólevonási jog kapcsolódott (11.§). A megszűnéskori nyitott vevő csak akkor lesz ev bevétel, ha a megszűnés évének 53-as bevallásának benyújtásáig befolyik, ellenkező esetben önálló tevékenység bevételeként lesz szja adóköteles. Ipa alapot egyik esetben sem képez.
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2018-04-15 10:41:06

köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra