Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

EVA Bt beltag csere és új kültag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2018-12-06 15:20:04

Tisztelt szakértő!
Kérem szíves véleményét a következők kéréssel kapcsolatban: EVA-s Bt-nél (2013 óta ugyanazok a személyek a tulajdonosok 50-50%-ban) a jelenlegi kültag lenne most december közepétől a beltag, az eddigi 50% tulajdonrész helyett 90% tulajdonrésszel, a jelenlegi beltag kilépne a cégből és egy új kültag kerül be 10% részesedéssel. A Bt így maradhat az EVA törvény hatálya alatt?
Válaszát előre is köszönöm
Erika

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-12-06 22:17:12

Az adózó adóalanyisága megszűnik a részesedés megszerzésének napját megelőző nappal, ha a jogi személyben, egyéni cégben 50 százalékot meghaladó szavazati jogot biztosító részesedést szerez olyan magánszemély (összesen 50 százalékot meghaladó szavazati jogot biztosító részesedést szereznek olyan magánszemélyek), akivel (akikkel) a naptári évben korábban nem állt tagi jogviszonyban; az öröklés esetére e rendelkezést nem kell alkalmazni. A kérdésben leírtak szerint ez a feltétel nem áll fenn.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra