Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Export számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

dunacoopkft 2017-10-16 07:48:15

Tisztelt Szaktanácsadó!
Belorussziába olyan terméket exportáltunk, aminek két része van, külön raklapon, és a kisegítő terméket tartalmazó raklap helyett tévesen egy más árút tartalmazót rakattunk fel a kamionra. A vám sem vette észre, egy téves teljesítés született. Kérdésem, ha elküldjük pótlólag pl.DHL-el az ittmaradt raklapot, lehet-e érték nélküli exportszámlát készíteni, vagy kreáljunk valami értéket, és kezeljük úgy mintha normál exportálás lenne. Van-e egyszerűsítési lehetőség. A szállítás gyüjtő kamionnal szokott történni. A partnernek is vissza kellene juttatni a mi árunkat, amire semmi szüksége.
Várom válaszát.
Tisztelettel:
Kárpáti Ivánné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 08:31:12

Új számlát nem készíthetnek, mivel nem történik új értékesítés, csak az eredeti szabályos teljesítése. Ismereteim szerint ilyenkor csak a vámérték meghatározására szolgáló számviteli bizonylatot lehet kiállítani, amelyen feltüntetik, hogy a korábban helytelenül leszállított áru pótlása. Ugyanígy kell eljárnia a partnerüknek is. Természetesen a csere során egyik félnek sem kell fizetnie adót, illetéket, vámot. A helyes vámkezelés pontos menetéről a speditőr fog felvilágosítást adni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra