Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

FAD?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

fulop_maria 2018-07-12 10:37:41

Kedves Válaszadó!
Építési eng. köteles csarnoképítéshez cégünk, mint alvállalkozó készíti el a közművezetékek (vÍz, szennyvíz, elektromos áram) kiépítését a megkapott dokumentáció szerint. (a szolgáltató lecsatlakozásától az épületen belülre) Ebben az esetben is állíthatok ki FAD-os számlát? Válaszát előre is köszönöm!
FM

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-12 19:13:59

Mária,
Nem hogy állíthat, hanem FAD-osan kell kiállítania a számláját (feltételezve, hogy a megrendelő áfa alanyisága megfelelő és meg is adja a nyilatkozatát), mivel teljesül a 142.§-ban felsorolt összes feltétel. Az áfa elszámolás technikájára (egyenes vagy fordított) vonatkozó szabályok az Áfa tv. kógens (előíró) szabályai közé tartoznak.
papattila

Szakértői hozzászólás

fulop_maria 2018-07-13 09:41:07

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra