Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Familienbonus Plus- Családi adó -és járulékkedvezmény


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ZéZé 2019-02-03 23:35:11

Tisztelt szakértő! Tájékoztatását szeretném kérni, hogyha egyik szülő Ausztriában igényli a 2019-ben bevezetetett Familienbonus Plus-t (https://www.osztrakugyek.com/Adovisszaterites), akkor a másik szülő már nem jogosult a magyar családi adókedvezményre ? Segítségét előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-05 19:28:14

Nem szívesen bonyolódnék bele az osztrák adójogi előírásokba. Az viszont biztos, hogy az Szja tv. 1/A§ és a 29/B§ (5) alapján csak abban az esetben élhet a családi adókedvezmény lehetőségével a másik szülő, ha a párja ilyen kedvezményt nem vett igénybe (jelen esetben) az osztrák jövedelme után Ausztriában.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra