Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Fejlesztési hozzájárulás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kektenger 2017-10-11 11:02:21

KIVA-s Kft által üzemeltetett strandfürdő fejlesztési hozzájárulást kap a területén működő büfék bérlőitől. Felmerülhet-e bármilyen adókötelezettsége a Kft-nek (ÁFA, KIVA)?
Az adományozó meg kell-e emelje az adóalapját ezzel az összeggel?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-11 20:25:08

Nincs információ, hogy mi alapján kapja az üzemeltető Kft a fejlesztési hozzájárulást, de feltételezem, hogy nem ellenértékes szerződésen vagy jogszabályon alapul, így véglegesen átadott pénzeszközként csak akkor lesz adóalap növelő tétel a juttatóknál, ha nem rendelkeznek a kedvezményezett Tao tv. 3.sz. mellékletének A)13.pontjában említett nyilatkozatával. Az üzemeltetőnél sem kiva, sem áfa fizetést nem keletkeztet a juttatás.
papattila

Szakértői hozzászólás

kektenger 2017-10-17 14:28:52

Mivel a juttatást kap KIVA-s cég, nem tud arról nyilatkozni, hogy a társasági adót megfizeti a bevétel után. Nem láttam, hogy a KIVA alapot növelné a kapott támogatás. Ha nincs erre vonatkozó szabályozás, a juttatónál adóalapot kell növelni?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-17 18:14:44

Való igaz, a kivás nem tud nyilatkozatot adni a tao megfizetéséről, így értelmezésem szerint a juttatónál adóalap növelő tétel lesz. A kedvezményzett kivásnál én sem találok adóalap növelési kötelezettséget.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra