Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Fekete foglalkoztatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Szesze 2017-04-09 20:12:34

Jó napot kívánok!
Szeretném az alábbi problémámmal kapcsolatban a segítségüket kérni:
Volt egy ellenőrzés, ahol fekete foglalkoztatásnak minősítették a foglalkoztatást, mivel a T1041-es nyomtatvány hiba miatt nem került feldolgozásra. Igaz az értesítésre a nyomtatvány nem került javításra. Én minden bejelentést követően az EBEV szolgáltatások menüpontnál a bejelentés a biztosítottakról, foglalkoztató részére c. részből kinyomtatom a bejelentett dolgozókat. Ez a dolgozó is szerepel a listán rendben, ahogy a nyomtatványban beküldésre került. Megnéztem, hogy mi minősül fekete foglalkoztatásnak, de én ilyet nem találtam, hogy a nyomtatvány feldolgozása a feltétel, ha a NAV-ról ill. az EBEV szolgáltatásoknál megjelenik a dolgozó neve, adatai, a munkavégzés előtti napon bejelentésre kerül, a 08-as bevallásban rendben bevallva, megfizetve minden, akkor ez is fekete foglalkoztatásnak számít? Kértem NAV állásfoglalást, de abban konkrétan nem válaszoltak a kérdésemre, csak azt írták, hogy a nyugta nem elegendő a bejelentés igazolására. Ha ez fekete foglalkoztatás, akkor legalább ne látnám a listában az érintett dolgozót.
Köszönöm szépen ha válaszolnak!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-10 06:07:39

Sajnos az én olvasatomban az Art. 178.§ 8. pontjában megfogalmazott fogalmi meghatározásba belefér az Ön esete. Ugyanakkor a bírságolás enyhítő okainál mindenképp szerepelnie kell, hogy ez a bejelentés szabálytalanságából ered és nem a szándékos elmulasztásából, sőt még a bevallási és adó-, járulékfizetési kötelezettségeit is rendre teljesítette. Azaz bírságolható a szabályos bejelentés hiánya, de méltányosan.
papattila

Szakértői hozzászólás

Szesze 2017-04-10 08:25:11

Köszönöm szépen, sajnos volt bírság és figyelmen kívül hagyták amit az észrevételben írtam! De engem az zavar a legjobban, hogy inkább ne is látnám a dolgozót az EBEV szolgáltatások menüpontban és akkor tuti, hogy nem lett bejelentve.
Nagyon köszönöm a válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra