Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Felmondás munkavállaló


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2018-03-09 10:15:30

Tisztelt Szakértő!
Közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetésekor készült megállapodásban a munkavállaló és a munkáltató megállapodhat-e abban hogy eltekintenek a felmondási idő és szabadság megváltás elszámolásától, kifizetésétől .
Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-10 08:44:22

Közös megegyezés esetén a törvény nem ír elő felmondási időt, ez csak felmondás esetén jár. A szabadság jár a dolgozónak, elsősorban természetben kell kiadni (hiszen így töltheti be a jogalkotói célját, a regenerálódást), de a munkaviszony megszűnésekor lehetőség van annak pénzbeli megváltására is. Mivel a szabadságáról a dolgozó jogszerűen nem mondhat le, így -értelmezésemben- annak pénzbeli megváltásáról sem.
papattila

Szakértői hozzászólás

aranyrög 2018-03-10 10:08:45

Köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra