Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Felmondási idő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

zakanykonyv 2018-01-02 09:09:47

Kedves Attila!
Boldog új évet kívánok!
Munkaügyi kérdésem lenne. Szabályosan jár-e el a munkáltató, ha a dolgozó felmondása esetén azonnal megszünteti a munkaviszonyt és a felmondási idő letöltésétől eltekint? A munkaviszony határozatlan idejű. Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-02 16:12:31

Ha csak a felmondási idő ledolgoztatásától tekint el, azt megteheti saját döntése alapján is. Azonban a munkaviszony azonnali megszüntetését csak közös megegyezéssel teheti meg. Praktikusan ez úgy történhet, hogy a dolgozó benyújtja a (rendes) felmondását, amelyet a munkáltató elfogad és felajánla a munkaviszony közös megegyezéssel történő azonnali megszüntetését. Ezt azért lehet csak közös akarattal végigvinni, mivel ebben az esetben a dolgozónak nem jár semmilyen javadalmazás (igaz, dolgoznia sem kell).
papattila

Szakértői hozzászólás

zakanykonyv 2018-01-03 07:52:53

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra