Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Felnőttképzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

FIV Bt 2018-04-09 18:18:15

Tisztelt Szakértő!
Kérném szíves segítségét az alábbiban:
Cukrász mester egyéni vállalkozó szerződést kötött "szakmai gyakorlat igénybevételére" elnevezéssel Szakképzési Centrummal, amelyben a képzés gyakorlati oktatási helyszínének biztosítása a feladata mint gyakorlati képző hely, és az hogy a megállapodásban megjelölt időszakban a résztvevők gyakorlati képzését valósítsa meg.A képzés az egyéni vállalkozó irányításával zajlik, melynek a helyszínét is Ő biztosítsa./a feltételek adottak/ A képző intézmény 1150 ft/fő/nap gyakorlati képzési díjat az egyéni vállalkozónak számla ellenében. A képzés elkezdődött 2017.10.02-én és jelenleg is folyik. Az egyéni vállalkozónak a tevékenységei közé milyen tevékenységet kellett volna fölvenni, már 2017.10.02-én vagy a számla kibocsájtása előtt tudja már csak? Hogyan számláza le, helyes e az ha tárgyi adómentes tevékenység mint oktatás?
Köszönöm a segítséget.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-09 19:25:57

Véleményem szerint a 853202,853203-as övtj. számok a megfelelők, alkalmazandó a 85.§ tárgyi adómentessége.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra