Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Felszámolásból kapott ingatlan értékesítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

AMD-K Bt 2019-02-15 09:49:09

Tisztelt Szakértő!
Egyéni vállalkozó kapott ügyfele (kft) felszámolásából tartozásai miatt, egy ingatlant 8 millió Ft értékben 2015-ben, magánszemélyként a sorban előrébb volt, így maradt vagyon a tartozásai egy részének rendezésére. Az ingatlant 2018-ban eladta 20 millió Ft-ért, mint magánszemély adás-vételi szerződéssel. Az ingatlanon nem végzett semmilyen munkát, csak az illetéket és a ingatlanközvetői díjat fizette meg 960 E Ft értékben. A kérdésem: mikor milyen összeg után kell adóznia az egyéni vállalkozónak v. magánszemélynek. Köszönöm válaszát: Kissné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-16 13:58:20

Kedves Kissné,
Értelmezésem szerint magánszemélyként fog adózni az ingatlan után. A 20 milliós bevételt csökkenti a 8 milliós bekerülési érték, a kivetett illeték, valamint az időmúlás miatt a jövedelmét csökkentheti további 40%-kal.
papattila

Szakértői hozzászólás

AMD-K Bt 2019-02-21 08:28:34

Köszönöm szépen.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra