Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

FEOR javítás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

marti 2017-07-26 13:26:03

Tisztelt Szakértő!

Egy munkavállaló 1993 óta dolgozik körzeti ápolóként. Ekkor még az OEP-hez kellett a jogviszonyt bejelenteni. Sajnos ezt a bejelentőlapot nem találtam meg az iratok között.
Most kiderült annyi, hogy asszisztensként van valószínűleg bejelentve. A munkaviszony létesítése óta nem történt olyan változás, amit be kellett volna jelenteni.
A FEOR száma nem megfelelő így, mert a korábbi nyilvántartás szerint 3231, ami változott a FEOR '08 szerint 3321-re. Azonban a körzeti ápoló FEOR száma 3311.
A '08-as bevallások is a rossz FEOR-számmal kerültek beadásra.
Hogyan javítható ez a tévedés? Ha visszamenőleg beadom 1041-esen a helyesbítést, akkor a '08-as bevallásokban is helyesbíteni kellene?

Köszönettel:
Márti

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-27 09:50:06

Márti,
Elég hervasztó eset, én mostani dátummal helyreraknám 1041-esen, majd innentől kezdve a helyes feor-ral küldeném a 08-asokat. A múlt meg maradjon békében, remélhetőleg az illetőnek nem lesz ezzel kapcsolatos háránya. Ha mégis, akkor marad a javítás visszamenőleg...de addig minek vesződni vele.
papattila

Szakértői hozzászólás

marti 2017-07-27 11:46:38

Köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra