Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Fiatal gazda KATA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2017-04-04 11:22:00

Tisztelt Szakértő!

1. Fiatal gazda pályázaton induló ügyfél a pályázat szempontjából választhat, hogy KATA vagy SZJA adózási formát választ majd.
Amennyiben KATA adózási formát választ, a pályázat előírásai miatt abban az esetben is vezetnie kell majd a költségeit. Kérdésem, hogy az értékcsökkenés költségeit is ugyanúgy kell elszámolnia, mintha SZJA adózó lenne? Tehát ha pl. a támogatásból vesz 6 millióért egy traktort az 1. évben, akkor az 1. évi ÉCS-je 6 M Ft lesz (egy összegben leírhatja az ÉCS-t)?

2. A támogatást ültetvény telepítésre is fordítaná. Mi alapján kell vagy lehet meghatározni, hogy melyik évben fordul termőre, amikortól is majd az ültetvényt üzembe helyezi?

Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-06 07:54:00

1. Igen, az értékcsökkenést elszámoltnak kell tekinteni, azaz ha később visszatérne az szja alá, akkor nincs lehetősége további écs elszámolásra.
2. Ez nem adójogi, hanem mezőgazdasági szakmai kérdés. Értelmezésem szerint az a mezőgazdasági év, amelyikben először képződik hasznosítható termés.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra