Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Finanszírozás ismerős vállalkozástól


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindflux 2023-12-14 10:37:19

Tisztelt Önadózó!
A https://www.onadozo.hu/hirek/cegek-kozotti-cegcsoporton-beluli-kolcsonnyujtasok-lehetosegei-es-buktatoi-12535 cikkük arról szól, hogy csoportfinanszírozás esetén nincs probléma a kölcsönnyújtással. A cikk viszont egyértelműen nem mondja ki, hogy ha ez nincs, akkor tilos kölcsönt nyújtani például ismeretség vagy korábbi partneri kapcsolat alapján. Ha vállalkozásomnak szüksége lenne 2 MFt kölcsönre, de nem szívesen tenném ki magam a hitelezési procedúrának és költségeinek, mert van olyan kapcsolati hálóm, amelynek segítségével ez olcsóbban és könnyebben megoldható lenne, akkor kérhetek-e az ismerősöm cégétől vagy az ismerősömtől kölcsönt (kamatra vagy kamatmentesen) anélkül, hogy jogszabályt sértenénk?

Előre is köszönöm a választ.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-12-15 05:36:23

Kedves Kérdező,
Én azt olvasom ki az említett cikkből (ami eddig is a meggyőződésem volt), hogy csak az üzletszerűen nyújtott kölcsön engedélyköteles. Az üzletszerűség nem áll fenn a kamatmentesen nyújtott kölcsönök [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra