Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Fizikai közérzet javítás polgári jogi szervezetként vagy egyesületként?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Quality Masters Kft. 2018-06-07 18:33:50

Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogy polgári jogi szervezetként vagy egyesületként végezhető-e fizikai közérzetet javító szolgáltatást / fitness jellegű szolgáltatás /. Az cél az egészséges életmódra való nevelés, oktatás lenne. Az lenne az elképzelés, hogy a tagok tagdíjat fizetnének, és ebből a tagdíjból fizetné a polgári jogi szervezet vagy az egyesület az órák keretében megtartott oktatók díjját / egyéni vállalkozói díj, megbízási díj lenne / és a működéshez szükséges költségeket.
Mielőbbi válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-06-07 19:53:32

Az egyesület alternatívája a gazdasági társaság lenne. Ez azt feltételezné, hogy üzletszerű gazdasági tevékenységet végeznek, nyereség elérése érdekében. Ha ezzel szemben a cél az egészséges életmódra nevelés, az inkább egyesületet kíván. Mindkét formában végezhető, a cél dönti el, hogy melyiket kell választani

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra