Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Főállás melletti ellátások


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Botosne76 2020-02-07 10:15:18

Kedves Attila,
Szeretném megkérdezni, hogy napi 8 órás munkaviszony mellett mikortól és hogyan lesz jogosult egy EV táppénzre és később babával kapcsolatos ellátásokra? KATA-s főállású volt, munkaviszonya lett és tervez áttérni az SZJA adózásra másodállásban havi kivéttel.
Köszönettel:
Brigitta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-10 18:18:13

Kedves Brigitta,
Másodállású katásként nem jogosult semmilyen pénzbeli ellátásra, hiszen ezen az ágon nem biztosított. Ha áttér az szja-ra, akkor az általános szabályok szerint lesz jogosult táppénzre (annyi időre, amennyi előzetes folyamatos biztosítási jogviszonya lesz), CSED-re (a 365 napja vélhetően meglesz, de rövid idejű biztosítási jogviszony mellett csak a minimálbér lesz az ellátás alapja), GYED-re (szintén a minimálbér lesz az ellátás alapja, ha nincs meg a legalább 180 napi jogviszonya, valamint a munkaviszonyából igényelt ellátással együtt kell figyelembe venni a GYED maximumát).
papattila

Szakértői hozzászólás

Botosne76 2020-02-12 07:51:13

Kedves Attila,
Köszönöm szépen!
Üdv:
Brigitta

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra