Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Főállású katás ev és gyed


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Bgspremium 2018-01-12 14:00:57

Tisztelt Címzett!

Ha egy főállású egyéni vállalkozó gyedre szeretne menni, akkor gyed mellett kell-e Katát fizetnie? Illetve egyáltalán tud-e menni ha a tevékenysége kereskedelem, és van 1 főállású és 2 egyszerűsített foglalkoztatású alkalmazottja?Tehát Ő ténylegesen nem dolgozik, viszont elkülönül a telephely a lakóhelyétől.Köszönöm válaszát!
Üdv, Bgspremium Anita

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-13 09:00:53

Anita,
A gyed melletti munkavégzés már senki számára nem tiltott. Ha a katás vállalkozó a hónap teljes terjedelmében gyed-en van, illetve az ellátási időszak utolsó törthónapjában, akkor a tételes adót nem kell megfizetnie. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy csak annyiszor 1milliós lesz a katával leadózott kerete, amennyiszer a tételes adót megfizette. Azaz ha magasabb keretet szeretne, akkor lehet, hogy érdemesebb megfizetni a katát, mint 40%-os különadót fizetni, még akkor is, ha a törvény ezt nem teszi kötelezővé.
papattila

Szakértői hozzászólás

Bgspremium 2018-01-14 21:07:05

Kedves Attila!
Köszönöm gyors válaszát!
Üdvözlettel, Anita

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra