Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Folyamatos teljesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sziporka27 2017-03-30 15:06:29

Tisztelt Szakértő!
Ha egy Kft 2017.02.20-2017.10.31-ig kötött egy másik céggel határozott időszakra szerződést alvállalkozói szolgáltatásról.
A szerződés összege 50 millió forint+áfa.
Amiben meghatározzák, hogy pontosan milyen dátumokkal, milyen fizetési határidővel jogosult a számlát kiállítani, akkor ez esetben folyamatos szolgáltatásnak minősül vagy rész számlának?
Mert vannak időszakok mikor a hó utolsó munkanapjára esik a számlázás és nem mindegy, hogy az áfába mikor állítom be.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-31 05:58:30

Ennyi információból nem lehet egész bizonyossággal választ adni a kérdésre. Az biztos, hogy részszámlázásnak csak akkor van helye, ha az említett szolgáltatás természetben osztható és az egyes teljesítések tartalma előre meghatározott. Ha a számlázás nem teljesítményhez kötött, hanem bizonyos előre meghatározott időponthoz, akkor nagy valószínűséggel határozott időszaki elszámolású ügyletről van szó.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra