Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Folyamatos teljesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2018-01-15 14:27:14

Tisztelt Szakértő!
Alanyi mentes ev. is az ÁFA trv.58.§.nak megfelelően számlázza az adott hó szerződés szerinti összegét? Tehát , ha a következő dátumokkal állította ki a számlát, ez helytelen, függetlenül attól hogy nincs ÁFA tartalma?
teljesítés: 2017.12.31
számla kelte: 2018.01.05.
fiz,határidő: 2018.01.13

- Vagy abban az esetben, ha a időszak utolsó napja kisebb mint a számla kelte, és kisebb mint a fizetési határidő, akkor a teljesítés dátuma a fizetési határidő. de max. az időszak utolsó napját követő 60 nap.

- És ha egy oktatással foglalkozó ev. pár hónapon keresztül tart egy-egy tanfolyamot, helyesen számláz-e, ha csak a tanfolyam végén teszi ezt?
- ez folyamatos teljesítésnek minősül?
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-16 19:16:01

Szilvi,
A teljesítésre vonatkozó szabályok az alanyi mentesre is vonatkoznak, függetlenül attól, hogy nem tartalmaz áthárított áfa-t, így az 58.§ rendelkezéseit is alkalmazniuk kell.
Nem minősül időszakos elszámolásúnak, a teljesítésre az 55.§ vonatkozik, amikor elvégezte a feladatát (praktikusan, amikor vége a tanfolyamnak).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra