Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Forditott áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mendy 2018-07-18 18:44:19

Kedves Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy épitési engedély köteles épitkezésnél a fuvarozási tevékenység minden esetben egyenes adózású lesz? Pl. az alapozásnál a rakodógépek által kitermelt földet ugyanazon az épitkezésen szállitják -mozgatják- . Szerintünk ez forditott áfás lenne, mig azok a fuvarozók akik az épitkezésekhez szállitják az épitőipari anyagokat egyenes adózású. Válaszát előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-19 05:51:21

Igen, egyetértek: az építkezésen történő földmozgatás, mint komplex szolgáltatás tipikusan építési munkának minősül, így az egyéb feltételek teljesülése esetén a fordított adózás szabályai alkalmazandók. Ugyanakkor ha valóban csak arról van szó, hogy van egy vállalkozó, aki a gépeivel gyalulja, igazítja, felszedi, majd egy másik vállalkozó teherautójára teszi a földet, akinek csak az a dolga, hogy az építkezésen A-ból B-be átszállítsa a rakományát, akkor ez viszont egyenes adózású szállítási szolgáltatásnak minősül, értelmezésem szerint.
papattila

Szakértői hozzászólás

mendy 2018-07-19 08:14:50

Köszönöm a választ!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra