Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Fordított ÁFA?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

piktor 2019-06-03 16:56:58

Kedves Attila!
Cégünk kandallót forgalmaz, nem beépít,csak kereskedünk vele. Egy generálkivitelező partnerünk szeretné, ha őfelé fordított ÁFA-san számláznánk ezt, melyhez nyilatkozatot is küldött részünkre , melyben rögzíti ,hogy x. y. megbízta őt a ház kivitelezésére, és a nálunk vásárolt kandallót tartalmazza az építési naplóba feltöltött bejelentési dokumentáció. Kérdésem, hogy ez alapján valóban számlázhatjuk e részünkre fordított ÁFA-san a kandallót?
A generálkivitelező érvelése,hogy az egyéb építőanyagot is fordított ÁFA-san szerzi be a dokumentáció alapján.
Engem elbizonytalanít, hogy az ÁFA tv 142.§ (1) b pontja csak szolgáltatást ír, vagy ebben az esetben más jogszabály a mérvadó?
Köszönöm!
Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-06-04 05:15:59

Kedves Melinda,
Önök terméket értékesítenek, egyértelműen adó felszámításával kell számlázniuk, ne hagyja magát elbizonytalanítani egy erőszakos generálkivitelező által, az Ön érvelése helytálló!!
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra