Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Fuvaros cég adóalapcsökkentése 7§ 1 bek /zs alapján


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

retep681 2018-04-19 10:39:12

Egy fuvarozással foglalkozó cégnél az összes tárgyi eszközre vonatkozik az a szabály hogy csak csoportmentességi támogatás címen lehet figyelembe venni a tao trv. 7 § 1/zs szerinti adóalap csökkentést , vagy csak a vontatókra , gépjárművekre , teherautókra ? Tehát egy ingatlan építés , vagy pótkocsi beszerzés de minimis jogcímen figyelembe vehető , vagy csak csoportmentességi címen ?
Az összes adóalap növelő és csökkentő egyenlege miatt - melyben a fenti adóalap csökkentés összege nem haladja meg az adózás előtti eredményt - az adóalap lehet negatív ? Vagyis az igénybevételi korlát az az adózás előtti eredmény összegéig terjed , de ettől függetlenül az adóalap szerintünk lehet negatív a többi korrekció miatt . Jól gondoljuk ?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-20 09:16:40

A fuvarozó cég is igénybe vehet de minimis támogatást a NEM a fuvarozási tevékenységéhez használt eszközei vonatkozásában. A 7.§ (1)zs) alapján igénybe vehető adóalap kedvezmény felső határa az adózás előtti eredmény, azaz e miatt lehet akár negatív a korrgált adóalapja, azaz egyetértek a véleményükkel.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra