Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

GDPR


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Bebusch2018 2018-05-09 09:11:00

Tisztelt Cím!
Mi egy autóipari beszállító vagyunk ( Kft, 170 munkavállaló), foglalkoztatunk még munkaerő kölcsönzés keretében dolgozókat. Kérdésem az, hogy az ő munkáltatójukkal, illetve a foglalkoztatás egészségügyi orvossal
kell-e valamiféle adatvédelmi szerződést v. megállapodást kötni?
Szükséges-e adatvédelmi biztos kijelölése?
Válaszukat előre is köszönöm: G.Erika

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-05-09 21:52:53

A megadott adatok szerint véleményem szerint a Kft-nél nem kötelező adatvédelmi tisztviselő kijelölése. A foglalkozás-egészszégügyi orvos véleményem szerint a kft adatfeldolgozója lesz - így adatfeldolgozói szerződés kell kötni vele. A kölcsönző és a kölcsönadó pedig közös adatkezelőnek minősülnek - 26. cikk: "Ha az adatkezelés céljait és eszközeit két vagy több adatkezelő közösen határozza meg, azok közös adatkezelőknek minősülnek. A közös adatkezelők átlátható módon, a közöttük létrejött megállapodásban határozzák meg az e rendelet szerinti kötelezettségek teljesítéséért fennálló, különösen az érintett jogainak gyakorlásával és a 13. és a 14. cikkben említett információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatos feladataikkal összefüggő felelősségük megoszlását, kivéve azt az esetet és annyiban, ha és amennyiben az adatkezelőkre vonatkozó felelősség megoszlását a rájuk alkalmazandó uniós vagy tagállami jog határozza meg. A megállapodásban az érintettek számára kapcsolattartót lehet kijelölni."

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra