Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Gdpr - adattovábbitás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Űrdongó 2018-10-22 08:29:33

Tisztelt Dr. Szabó Tibor
Rendőrség ill. nyomozó hatóság kérte ( szóban ) a biztonsági kamera által készitett felvételeket meghatározott időszakban , valamint az akkor dolgozó munkavállalók névsorát , bűncselekmény ( telefon lopás ) miatt .
Ki kell adnunk, mert ez kötelességünk. Ezt az eseti adattovábbitást is vezethetjük az Ön által készitett excell-ben , amiben a 30. cikk szerinti adatkezelési tevékenységeket vezetjük ? Vagy ilyen esetekre szükséges egy adattovábbitási nyilvántartást vezetni ? Ez talán még az info tv. szerinti kötelezettség. A cég 250 fő feletti foglalkoztatotti létszámmal működik.
köszönettel

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-10-23 15:52:21

Miután az adattovábbítás is egy adatkezelés - akkor is, ha eseti - ezért mint egy adatkezelést felvenném az adatkezelési tevékenységek nyilvántartásába (Excel). Például ilyen megnevezéssel: "Biztonsági kamera 2018. x. hó. x napi felvételének továbbítása a nyomozó hatóság részére." Ezen adatkezelés jogcíme nyilván jogi kötelezettség teljesítése, célja a rendőrségi megkeresés teljesítése.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra