Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

GDPR kapcsolt vállalkozásnál


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TICU 2018-11-14 13:39:25

Üdvözlöm!
Több kérdésem is lenne egy kapcsolt vállalkozáshoz kapcsolódóan:
1. Egy telehelyen 2 Kft. van, akik kapcsolat vállalkozás is egyben. Ha maga a kapcsolt vállalkozás ("B" Kft.) munkavégzési helye ugyanazon címen van mint a fő cégé ("A" Kft.) akkor azok a kamerák amik fő ("A" Kft.) cégé kell-e rendelkeznem erről az adatkezelési szabályzatban? Csak mert a kamera rendszer nem a "B" Kft. tulajdonát képezik hanem az "A" Kft.-ét.
2. Ha a kapcsolat vállalkozásnak nincs saját weboldala, de a fő cégnek van akkor maga a weboldallal kapcsolatban kell-e rendelkeznem az adatkezelési szabályzatban?
3. Ha kapcsolt és a fő vállalkozásnak ugyanaz a könyvelője kell-e mindkét vállalkozásnál titoktartásit a könyvelővel aláíratni?
Köszönöm válaszukat

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-11-14 20:09:38

1. Mindegy, hogy ki a tulajdonosa a kamerarendszernek, a lényeg, az, hogy ki és milyen adatot kezel? Ha a B Kft. végez-e adatkezelést, akkor erről a munkavállalóit tájékoztatnia kell. Ha az A Kft. végzi az adatkezelést - akkor A és B kft. között tisztázni kell, hogy ezt milyen alapon teszi - pl. adatfeldolgozási szerződés alapján. Erről B. Kft. dolgozóit tájékoztatni kell.
2. Ha a B. Kft-nek nincs weboldala - akkor itt nem végez semmilyen adatkezelést, erről rendelkezni nem kell, illetve teendő sincs.
3. A könyvelőnél ez a két cég önálló szerződő félnek minősül - így igen, mindkét fél irányában teljesítenie kell az adatfeldolgozói kötelezettségeket - így a titoktartást is. Mintha nem is lennének kapcsoltak.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra