Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Generálkivitelzés áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Könyvelő-6920 2024-04-07 11:57:12

Tisztelt Szakértők!

Egy generálkivitelező egy egylakásos családi házból két lakásos családi ház kivitelezésére köt szerződést a magánszemély tulajdonossal. Amennyiben ez megfelel a termékértékesítés fogalmának, és ezáltal az ingatlan funkcióváltáson is keresztül megy, mivel két lakásos családi ház lesz belőle, akkor átadáskor a generálkivitelező 5 % áfa felszámítása mellett számlázhat a magánszemély felé? Mindemellett a generálkivitelező a beépített anyagok beszerzése, és az ingatlantól szorosan el nem választható berendezések beszerzésekor felszámított 27 % os áfa visszaigénylésére jogosult akkor is, ha azok mennyiségét minőségét a számla mellékletben nettó áron bemutatja megrendelő felé?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-04-10 07:24:50

- Igen, újnak fog minősülni a lakóingatlan, így a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra