Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Gépi számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2017-09-06 18:55:27

Kedves Papati!
Szeretném megkérdezni, hogy ha géppel kiállított számlára az ott dolgozó munkatárs kézzel ráírja a tehergépkocsi rendszámát, lebélyegzi, aláírja, az áfa visszaigényelhető-e? Igaz tudom, hogy gépi számlát kézi írással javítani nem lehet. Jól tudom?
Köszönöm a választ Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-06 20:51:48

Gabi,
A gépkocsi rendszáma ismereteim szerint nem szerepel az Áfa tv. által előírt alaki kellékek közt, így annak hiánya vagy kézzel való (utólagos) szerepeltetése nem korlátozhatja a levonási jogot.
papati

Szakértői hozzászólás

gpinter 2017-09-07 09:46:18

Elnézést Papati, azt hiszem valami kimaradt részemről a kérdésben. Ez a teherautó üzemanyag számlája, tehát arra kell rendszám, nem? Köszönöm Gabi

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-07 10:42:51

Gabi,
Én is erre válaszoltam: nem tudok olyan jogszabályról, ami ezt a számlán kötelezővé tenné és ennek hiánya az áfa levonási jogot korlátozná vagy megakadályozná.
papati

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra