Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Gépjármű műszaki vizsga díjának továbbszámlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bne.moni 2019-01-18 19:40:30

Tisztelt Szakértő!
Gépjárműjavító vállalkozás, vállalja a gépjárművek javítását, műszaki vizsgára való felkészítését és vállalja a vizsgáztatásban a közreműködést. (Nincs jogosultsága műszaki vizsgát végezni) A járműjavító elviszi a gépjárművet műszaki vizsgára (más cég végzi), majd az ügyfélnek tovább számlázza az általa megfizetett vizsgadíjat és az általa elvégzett javítást. A műszaki vizsgadíjak továbbszámlázását mentesen vagy áfásan kell kiszámláznia?
Válaszát köszönöm!
Mónika

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-19 14:45:10

Kedves Mónika,
Értelmezésem szerint a vizsgáztatásnál a szerviz műhely csak ügynökként jár el, a szolgáltatást nem ő veszi igénybe, hanem a gépjármű tulajdonosa, még akkor is, ha személyesen nincs jelen (ezért kell a meghatalmazás is). Azaz ezeket a tételeket nem is számlázhatja tovább, helyesen számviteli bizonylattal kísérten (praktikusan egy bevételi pénztárbizonylaton) veszi át a vizsgáztatás díját az ügyfelétől.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra