Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Göngyöleg


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nyufi 2024-04-17 13:18:50

Kedves Papp Attila !

Jól gondolom-e, hogy göngyöleg-forgalmazó (áfakörös és nem áfakörös) kiskereskedőnek 2024. január 1-jétől a már forgalomba hozatalkor is kötelezően visszaváltási díjas, nem újrahasznosítható göngyöleg értékesítése esetén a pénztárgép „E” jelű áfagyűjtőhöz tartozó forgalmi gyűjtőjében mint Áfa tv. hatályán kívüli értékesítést kell rögzítenie?

Amennyiben a fenti göngyöleg-forgalmazó nem kötelezett a göngyöleg visszaváltásra, és azt nem is vállalta önként, ezen göngyölegek értékesítéséből származó áfakörön kívüli bevételét hogyan rögzítse helyesen a számviteli, könyvviteli elszámolásaiban? Válaszát előre is köszönöm. P.Edit

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra