Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Gumiabroncs szerelése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mantarkft 2018-01-29 13:29:56

Kedves Attila!
Autószerelő e.v. 4520 TEÁOR számmal végzi tevékenységét. Vevői többnyire magánszemély, pénztárgépet nem üzemeltet. Minden szolgáltatásáról számlát állít ki, melyet minden hónapban jelent a NAV felé. Kérdésem arra vonatkozik hogy ezen TEÁOR szám allatt végezhet - e gumi abroncs szerelést és centírozást, vagy külön engedélyhez kötött , illetve tevékenység bővítéssel ??? ( konkrétan gumijavítást nem végez, gumiabroncsot megveszi és ezt felszereli és centírozza). Felmerül-e ebben az esetben a kiskereskedelem ( mely a pénztárgép használatot kötelezővé tenné ) ??? A beszerzett gumiabroncs számlájának áfája levonásba helyezhető - e ???
Előre is köszönöm !
Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-30 05:49:53

Andrea,
Ha ev, akkor a tevékenységei körét övtj számokban kell meghatározni, a kérdésben szereplő gumijavítás a 452002 alá sorolandó. Ha ez nem szerepel a tevékenységei közt, akkor pótolni szükséges, szakmai képzettséget igényel. Ha csak megveszi a gumiabroncsot és felszereli, ez értelemezésem szerint kiskereskedelmi tevékenységnek minősül, pénztárgépköteles. Igen, levonásba helyezhető, az általános szabályok szerint.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra