Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Gyakornok díjazás távoktatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ZéZé 2017-10-11 14:31:42

Tisztelt Szakértő! Egy felsőfokú képzéshez kötelező, 6 hetes szakmai gyakorlat idejére (heti bér a minimálbér 15 százaléka) kifizetett összeg adó- és járulékmentes , nincs szoc. hj és szakk. hj..A hallgató nem nappali tagozatos , hanem távoktatás képzésben vesz részt. Ha a heti 29 310 Ft x 15 %-ánál többet fizetünk, ebben az esetben már nem adó és járulékmentes? SzJA tv. 4.12.b pontja csak a nappali tagozatosokra tér ki. Hallgatói munkaszerződés mellett Tájékoztató, jelenléti ív , munkaköri leírás is szükséges ? Hogy számoljuk pl. 09.14-09.30-ig járó kötelező összeget pontosan?köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-12 20:37:52

Értelmezésem szerint az Szja tv. 1.sz.mell. 4.13. alapján a kérdésbeli esetre is adómentességet tesz lehetővé, még akkor is, ha a pénzbeli juttatás meghaladja a törvény által előírt legkisebb mértéket (a jogszabály nem azt írja elő, hogy csak ennyit lehet adni, hanem ez a legkisebb összeg, amit kell adni). A hallgatói munkaszerződésre az Mt. "rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell", azaz igen, szükséges. Ha nem teljes hét van, akkor a heti munkabért 5 nappal kell osztani, így megkapjuk a napi bérét.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra