Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Gyed extra


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Acco Balance 2018-08-25 23:20:02

Tisztelt Szakértő!
Gyed extra igényléssel kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. Anyuka jelenleg 8 órás munkaviszonya után Gyeden van. Munkabére alapján a maximum gyedet kapja. Kisfia mellett még nem szeretne a főállásába visszamenni dolgozni, de talált egy másik cégnél 2 órás részmunkaidős állást. Ebben az esetben honnan kell megigényelni a gyed extrát? 8 órás főállásból vagy a 2 órás mellékállásból? Amennyiben a mellékállásából kell, jól gondolom, hogy bukta a plafon gyedet és jobban megérné az apukának kérni a gyed extrát? Apuka a bére alapján szintén megkapná a gyed maximális összegét. Köszönettel: Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-26 09:14:38

Zsuzsi,
Nem kell tennie semmit, hiszen a GYED mellett korlátozás nélkül dolgozhat akár annál a cégnél, ahonnan megigényelte az eddigi babás ellátásait, akár az új, részmunkaidős munkaviszonyában. Fontos viszont, hogy az Mt. kölcsönös együtt működésre vonatkozó előírása alapján (6.§) tájékoztassa a munkáltatóját, hogy újabb munkaviszonyt szeretne létesíteni a fizetés nélküli szabadsága alatt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra