Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

GYES alatti felmondás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2019-03-14 12:34:19

Tisztelt Attila! GYES alatt a munkavállaló megszüntetheti-e a munkaviszonyát ő felmondásával vagy közös megegyezésével, elmaradt szabadság jár-e? Ha a továbbiakban távmunkában akar dolgozni, ahol bértámogatást vesznek igénybe utána, emellett megbízással dolgozhat-e? Köszönöm szépen a választ Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-15 08:18:19

Kedves Gabi,
Alapvetés, hogy közös megegyezéssel bármikor megszüntethető a munkaviszony. Igen, GYES alatt a munkáltató benyújthatja a felmondását, de a felmondási idő csak a fizetés nélküli szabadság lejártával kezdődik meg (kivéve, ha már dolgozik, mert akkor a közléstől). Ugyanakkor ilyen helyzetben az a praktikus megoldás, hogy a dolgozó bejelenti, hogy menni akar, a munkáltató sem bánja és kötnek egy közös megegyezést. A szabadság minden esetben jár a dolgozónak, a ki nem adott szabadságot minden esetben meg kell váltani, bárhogy is szűnt meg a munkaviszony. A távmunkavégzés a munkaviszony egy atipikus formája, a munkáltatójával e mellett köthet megbízási szerződést is, de természetesen csak a munkaszerződésében nem szereplő feladatra. Más megbízóval még ezt a korlátot sem betartva köthet szabadon megbízási szerződést.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2019-03-16 21:05:46

Kedves Attila! Köszönöm a megnyugtató és kimerítő választ. Azt nem tettem hozzá, hogy távmunkát akar végezni valamelyik cégnél és a volt munkáltatójával (ott ahol a közös megegyezéssel történik a munkaviszony megszüntetése) szeretne megbízási szerződést kötni.
Üdvözlettel Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra