Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Halasztott áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

level07 2018-11-14 03:40:11

T. Önadózó!
Áfa alan y őstermelő (egyszeres könyvvitel) - n.éves áfa bevalló -, számlát állított ki 2018.10.29-i keltezéssel, 2018.09.21-i teljesítési dátummal és 2018.11.15-i fizetési dátummal, áfa alan y részére. A 3. n.évi áfa bevallásba nem került bele, az online adatszolgáltatás megtörtént, mivel az áfa összege meghaladta a 100 eFt-ot. A kérdésem: önellenőrzést kellett volna beadni a telj.időpont miatt, vagy a 45 napos halasztást figyelembe véve, helyes-e, ha a 4. n.évi áfa bevallásba lesz benne ez a számla? A befizetés határideje, amennyiben 11.15-ig nem érkezik meg az összeg, akkor 11.16., vagy a telj.idejétől számítva a 46. nap, 11.09-ig be kellett volna fizetni az áfa összegét?Köszönöm a választ, Magdi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-14 19:31:51

Kedves Magdi,
A pénzforgalom szerint könyvelő őstermelőt megilleti a 45 napos halasztás joga. Ebben az esetben a bevallásba a kiegyenlítés időszakában kerül, vagy ennek hiányában a teljesítéstől számított 46.napon. Következésképp helyesen jár el, ha a szeptemberben ki nem egyenlített számlát a 4.negyedéves bevallásban szerepelteti. Megjegyzendő, hogy a számla kiállítása során az őstermelő megsértette a 15 napos számlakiállítási határidőt.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra