Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Háromszög ügylet feltételei, igazolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

verkg1 2017-09-05 08:01:03

Tisztelt Szakértő!

Adott három közösségi adóalany, ahol mi vagyunk az 1. szereplők, mint eladók. A holland vevőnk a 2. közbenső vevő, aki 3. szereplőnek, jelen esetben dán cégnek értékesít. Mi szállítunk közvetlenül a dánnak.
Hogy tudjuk azt bizonyítani az adóhatóságnak, hogy a láncértékesítés egyszerűsített verzióját, azaz a háromszög ügyletet választottuk, egyáltalán kell -e ezt bizonyítanunk? Illetve a fuvarszervezésről, illetve annak terhének viseléséről kell -e nyilatkoztatnunk a többi felet, ahhoz, hogy háromszög ügyletet végezhessünk? Ha igazolnunk kell fentebbieket, akkor mi a különbség a láncértékesítés és a háromszög ügylet között, mi az egyszerűsítés?
Segítségét előre is köszönöm!
F. Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-05 16:36:41

Gabi,
Önöknek mint "A" szereplőnek nincs semmi dolguk a háromszög ügylettel, nem kell sem a bevallásban, sem a számlán semmi erre vonatkozó adatot szerepeltetniük, nyilatkozatot sem kell bekérniük, az Önök részéről ez egy normál közösségi ügylet (A60 kitöltési útmutató 10-11.oldal).
papattila

Szakértői hozzászólás

verkg1 2017-09-06 08:12:26

Köszönöm szépen! Mi is így gondoljuk, ennek ellenére az adóellenőrök ragaszkodnak a láncügylet előírásaihoz, mivel egy általuk elismert adószakértő, akit vonalvezetőként alkalmaznak és még sok mindenki más belemagyaráz az egyszerűsítésbe :)

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra