Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Határozott idejű elszámolás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

VinylKft 2017-04-06 16:36:25

Tisztelt Önadózó!
Abban kérném a segítséget, hogy határozott idejű eszámolásnak minősül-e az a karbantartás, amikor a szerződésben az alábbiakról egyeztek meg: "Karbantartási átalány 100 eFt/félév, vagy 250 üzemóránként kötelező." "A számlák félévenként a karbantartás elvégzését követően kerülnek kiállításra."
Befogadható-e az a számla, ahol teljesítési időpontként nem a fizetési határidő van feltüntetve, hanem a tényleges kiszállás dátuma? Továbbá a teljesítéssel érintett időszakot sem tartalmazza.
Várom válaszukat
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-06 17:39:07

Maga az átalány kifejezés is az időszakos elszámolásra utal, meg a számlázás rendje is. Utólagos elszámolásnál a fizetési határidő, de legfeljebb az elszámolási időszak utolsó napjától számított 60.nap a helyes áfa teljesítési dátum. Az időszakos elszámolású számlák kötelező alaki kelléke a vonatkozási időszak. Az említett hibák miatt a számla alaki hibás, áfa levonásra nem alkalmas.
papattila

Szakértői hozzászólás

VinylKft 2017-04-07 08:32:51

Köszönöm a válaszát!!!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra