Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Havi 30 órás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2020-08-03 15:46:40

Tisztelt Szakértő Úr!
Nyugdíjas alkalmazott havi 30 órában dolgozik, minden hónapban 6 napot, napi 5 órát, rendszertelen munkanapokon. Szabadságra ment júliusban, összesen 20 napra. Kiírható a 20 szabi nap júliusban és a maradék 3 munkanap pedig szabad napként? Vagy el kell osztanunk a 20 napot kb 3 hónapra? Köszi szépen a választ, tisztelettel, Hné Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-04 06:09:04

Kedves Zsuzsi,
A munkáltató vagy órában tartja nyilván a szabadságot, vagy munkanapban, naptári éven belül csak egyféleképpen. Jelen esetben szerintem az órában történő nyilvántartás lenne a praktikusabb. Ilyenkor annyi szabadságórát kell kiadni, amennyi munkaóra alól mentesül a dolgozó a szabadsága miatt. Ha napokban tartja nyilván, akkor meg a hét minden napja munkanapnak tekintendő a két pihenőnap kivételével. A szabadság idejére ezen két-két napi pihenőnap kivételével kell a szabadságnapokat elszámolni (azaz nemcsak a beosztás szerinti munkanapokra, hanem a kiegyenlítő/szabadnapokra is). Ha júliusban nem dolgozott egyetlen napot sem, akkor részére 23 nap szabadság számolandó el.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra